Новини компанії

Юридичне бюро «Мостовенко та партнери» успішно захистило інтереси ТОВ «Євроком Компонентс» у спорі про визнання протиправним рішення Київської митниці Міндоходів про коригування митної вартості та зобов'язання вчинити дії.

У липні 2013 року між постійним клієнтом ТОВ «Юридичне бюро «Мостовенко та партнери» - компанією «Євроком Компонентс» та Київською митницею  Міндоходів виник спір стосовно неправомірного коригування митним органом митної вартості товарів, які переміщувались позивачем через митний кордон України.

В результаті такого коригування митним органом було збільшено митну вартість задекларованих ТОВ «Євроком Компонентс» товарів  у десятки разів та складено картку відмови в прийнятті митної декларації, митному оформленні випуску чи пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

Для випуску товарів у вільний обіг позивач задекларував цей товар за митною вартістю, що визначена з урахуванням рішення митного органу про коригування митної вартості товарів, та у подальшому оскаржив рішення митного органу про коригування митної вартості товарів до Київського окружного адміністративного суду.

Згідно з Постановою Київського окружного адміністративного суду від 09.10.2014 р. було  відмовлено у задоволенні позовних вимог ТОВ «Євроком Компонентс».

Спеціалістами ТОВ «Юридичне бюро «Мостовенко та партнери» була підготовлена апеляційна скарга на вищевказану Постанову Київського окружного адміністративного суду, а також було забезпечено представництво інтересів клієнта в судовому засіданні Київського апеляційного адміністративного суду.

Під час слухання справи в апеляційній інстанції ми довели суду, що митний орган, діючи в межах визначеної для нього законом компетенції щодо перевірки документів, наданих декларантом для визначення митної вартості товарів, неправомірно визначив митну вартість одного з товарів аналогічною митній вартості іншого товару лише на тій підставі, що обидва товари мають однаковий код згідно з УКТ ЗЕД.

Крім того, колегію Київського апеляційного адміністративного суду переконали наведені нами аргументи про необґрунтованість застосування відповідачем резервного методу визначення митної вартості товарів,

За результатами перегляду справи в Київському апеляційному адміністративному суді була прийнята Постанова від 20.01.2015 р., згідно з якою апеляційну скаргу ТОВ «Євроком Компонентс» було задоволено, Постанову Київського окружного адміністративного суду яким 09.10.2014 р. було скасовано та прийнято нове рішення про задоволення позовних вимог ТОВ «Євроком Компонентс» у частині визнання протиправним рішення Київської обласної митниці про коригування митної вартості товарів.

У частині позовних вимог про повернення суми гарантії Позивач має право скористатись визначеною законом процедурою для повернення цих коштів.

Зі змістом  Постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 20.01.2015 р. можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42442912