Новини компанії

Юридичне бюро «Мостовенко та партнери» представляє інтереси ТОВ «Трудовий колектив «Індар» в Господарському суді міста Києва

В цій справі ми захищаємо інтереси трудового колективу заводу «Індар» від рейдерського захоплення єдиного в Україні підприємства з виробництва інсуліну.

Історія даного питання досить давня, в 2011 році Верховною Радою України утворювалась тимчасова слідча комісія яка провела розслідування довкола ситуації, що сталася з ЗАТ «Індар».

Активістами з числа українських вчених та фахівців, колишніх працівників підприємства, які були звільнені або пішли самі під тиском з боку рейдерів після силового захоплення в липні 2011 р., був створений комітет захисту інсулінового заводу «Індар».

Завдяки діям даного комітету вдалося зберегти майно ЗАТ «Індар», шляхом його передачі до статутного капіталу ТОВ «Трудовий колектив «Індар».

Вчених і фахівців, які боролися за повернення заводу державі, підтримала екс-голова фонду держмайна України Валентина Семенюк-Самсоненко, яка назвала їх «мужніми людьми».

За її словами, вона раніше надавала на розгляд депутатів і чиновників документи, які підтверджували, що переоформлення активів було здійснено в інтересах держави для захисту підприємства від рейдерського нападу.

«Вони чинять по-розумному. Головне, мені приємно, що люди зрозуміли - за своє підприємство потрібно боротися самим. Я просто вітаю їх, тому що відновлення цього підприємства дуже і дуже важливо», - сказала Семенюк-Самсоненко.

«Холдингова компанія ДАК «Укрмедпром» провела всі афери з перепродажу акцій «Індару» стороннім особам без згоди ФДМ», - нагадала Семенюк-Самсоненко.

«І правильно свого часу Янукович зробив, що прислухався до нас в тому, щоб внести це підприємство до переліку об´єктів, заборонених до приватизації», - додала вона.

На даний час активісти трудового колективу прикладають зусилля для повернення майнового комплексу заводу «Індар» у власність держави, але представники державної влади не проявляють ініціативи в даному питанні, а навпаки ініціюють судові справи, які можуть привести до правового тупика.